Coloscopiecentrum bevolkingsonderzoek darmkanker

Darmkanker begint meestal als een poliep. Een poliep is een uitstulping aan de binnenkant van de dikke darm. De meeste poliepen zijn goedaardig en zullen dat ook altijd blijven. Sommige poliepen kunnen uitgroeien tot een kwaadaardige tumor: darmkanker.

Wat zijn risicofactoren?
Leeftijd is een belangrijke risicofactor. Zo zijn 90 van de 100 mensen met darmkanker 55 jaar of ouder. Daarnaast zijn er andere factoren die van invloed kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op:

Darmkanker in het kort
Als er darmkanker is geconstateerd, hangt de behandeling af van het stadium waarin de darmkanker zich bevindt en de gezondheid van de patiënt. Meestal bestaat de eerste behandeling uit een operatie waarbij een stuk van de dikke darm wordt verwijderd. Meestal is aanvullende therapie nodig.

Bevolkingsonderzoek
Vanaf maandag 13 januari is het landelijke bevolkingsonderzoek van de rijksoverheid naar darmkanker onder mensen van 55 tot en met 75 jaar gestart. Máxima Medisch Centrum heeft zich gekwalificeerd als coloscopiecentrum op locatie Eindhoven, en voldoet aan alle kwaliteitseisen die het bevolkingsonderzoek hieraan stelt. Op deze pagina vindt u alle informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek MDL
(040) 888 63 50

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving