Polikliniek MDL

Verhuizing polikliniek Veldhoven

Op 17 juni 2017 is de polikliniek maag-darm-leverziekten in Veldhoven verhuisd naar routenummer 078.

De polikliniek maag-darm-leverziekten

Ieder jaar bezoekt een groot aantal mensen uit regio Zuidoost-Brabant de huisarts met een breed scala van klachten. De huisarts kan u in geval van o.a. slikklachten, misselijkheid of buikpijn doorverwijzen voor aanvullend onderzoek en/of behandeling naar een van de maag-darm-leverartsen (MDL-artsen) van het Máxima Medisch Centrum. Voor een verwijzing naar één van de MDL-artsen op de locaties Eindhoven of Veldhoven heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Waar vindt u de polikliniek maag-darm-leverziekten?

  • Veldhoven: route 078 (begane grond)
  • Eindhoven: route 118 (1e etage)

Wat is er aan de hand?

Het stellen van een diagnose bij klachten is vaak een hele puzzel. Hierbij vormen het verhaal van de patiënt en het lichamelijk onderzoek de belangrijkste aanknopingspunten. Soms zijn ook meer ingewikkelde onderzoeken nodig om achter de oorzaak van de klachten van een patiënt te komen. Tijdens een maag- en/of darmonderzoek kunnen ook behandelingen worden uitgevoerd. In de behandeling van ziekten kan de maag-darm-leverarts verder medicijnen voorschrijven of leefstijlveranderingen adviseren. Als een operatie noodzakelijk is zal de maag-darm-leverarts u doorverwijzen naar een van de chirurgen van het Máxima Medisch Centrum.

Hepatitis centrum

Het Máxima Medisch Centrum is een erkend hepatitis centrum. Wanneer bij u hepatitis B of C wordt geconstateerd, wordt u door de huisarts of GGD verwezen naar dit centrum. Hier kunnen patiënten met hepatitis B of C worden behandeld door een gespecialiseerd team. Dit team bestaat uit de MDL-artsen J.Th. Kamphuis en M.J. ter Borg en de MDL-verpleegkundigen Wil Adriaans en Marieke Bogaerts.

Voorbereiding op uw polikliniekbezoek

Vragenlijst

Het kan zijn dat u vooraf aan het bezoek aan de medisch specialist al gevraagd wordt om thuis een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst zal tijdens het eerste polikliniek-bezoek met u worden doorgesproken.

Vragen

Het is handig uw polikliniekbezoek goed voor te bereiden. U kunt proberen uw gezondheidsklachten alvast duidelijk te omschrijven. Noteer ook eventueel uw vragen aan de arts, zodat u niet vergeet deze te stellen.

Begeleider

Wanneer u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek met de arts. Twee horen meer dan een, samen met de ander kunt u dan ook napraten over het gesprek.

Op tijd afmelden

Bent u verhinderd op het moment van de afspraak, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons secretariaat door op telefoonnummer (040) 8886350. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen. Bovendien kunt u meteen een nieuwe afspraak maken.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek MDL
(040) 888 63 50

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving